Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Životni vek folija

Životni vek folije određen je kvalitetom folije, odnosno tehnologijom proizvodnje, kao i profesionalnim standardima ugradnje. Nije uvek lako za ljude koji se time ne bave, da na prvi pogled procene kvalitet folije i ugradnje, ali će rezultati lošeg kvaliteta folije i neprofesionalne ugradnje sigurno postatiti vidljivi već posle kraćeg vreme.
Koliko traju folije za stakla? Folija za stakla koja posle izvesnog vremena počinje da se odlepljuje i menja boju znak je lošek kvaliteta. Takva folija nema dobre performanse (posebno toplotnu i UV zaštitu) ni kada je nova, a posebno ne kada počinje da stari. Sama potvrda u vidu garancije na ugrađenu foliju neće napraviti razliku između materijala dobrog i lošijeg kvaliteta. Naravno, ako ne postoji nikakava garancija, takva folija i servis koji je ugrađuje sigurno nisu dobar izbor.

Važno je izabrati brend folije za stakla čiji je proizvođač poznat po kvalitetu i ima dugu tradiciju proizvodnje, jer tada možete imati poverenja da će folija imati dug životni vek. Najveći svetski proizvođači koji su prisutni i na evropskom tržištu, članovi su Evropskog Saveza za Folije (EWFA) koji ima stroge zahteve po pitanju kvaliteta, što je dobra polazna tačka za informisanje prilikom izbora folija.

Mi preporučujemo LLumar folije za objekte koje karakteriše superioran kvalitet. Sa više od 55 godina iskustva, LLumar je jedan od najuglednijih svetskih brendova auto-folija visokih performansi. LLumar folije kompanije Eastman Chemical proizvode se u SAD i Velikoj Britaniji pod vrlo strogim nadzorom i kontrolom tako da ispunjavaju sve međunarodne zakone i standarde kvaliteta (kao što su ISO 9000 ili ISO 9001 sertifikat). Poznate po svom patentiranom sloju otpornom na grebanje i na koroziju, LLumar folije su izdržljive i praktično ne postoji potreba za posebnim održavanjem.

Kada se odlučite za marku folije za stakla, potrebno je da izaberete licencirani servis koji je ovlašćen za ugradnju tih folija. Najbolje folije zahtevaju najbolje montažere, jer čak i najkvalitetnije folije neće biti dobre ako nisu profesionalno instalirane. LLumar ovlašćeni servisi i njihovi sertifikovani montažeri imaju najnovije alate i tehniku za instalaciju folija po najvišim standarima.

Za folije vrhunskih performansi koje su ugrađene po profesionalnim standardima, licencirani servisi daju pismenu garanciju. Garancija može biti od nekoliko godina do preko deset godina. Ipak, nije svejedno ko daje garanciju. Proverite da li je servis licenciran od proizvođača folije i kolika je tradicija tog servisa koji izdaje garanciju, jer se često dešava da se mali servisi svakodnevno otvaraju i zatvaraju.

Potvrde za ugradnju LLumar folija mogu izdavati isključivo ovlašćeni LLumar servisi u kojima rade montažeri koji imaju položeni stručni ispit. Black Glass je ovlašćeni LLumar servis i jedni LLumar Gold Partner u Srbiji, a svi Black Glass montažeri prošli su stručnu obuku i dobili LLumar sertifikate.

Garancija za ugrađene folije od strane montažera Black Glass-a je 10 godina. Pismenom potvrdom se garantuje da folija vremenom neće promeniti svoj izgled i karakteristike i da se neće odlepiti. Kada je stručno postavljena, folija značajno poboljšava funkcionalnost staklenih površina, što se ogleda u uštedi energije, većem komforu i boljoj zaštiti.

Profesionalno ugrađene folije za stakla ne zahtevaju specijalnu negu ili održavanje. One se održavaju kao i obična stakla. Zahvaljujući zaštitnom površinskom anti-greb sloju, sve folije se održavaju uobičajenim sredstvima za čišćenje, papirnim ubrusima ili krpama za čišćenje stakla.