Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Proizvođač LLumar folija

Nastanak firme koja je proizvela Llumar folije, vezuje se za ’50-e godine, kada se Jules Hermes počeo baviti farbanjem vlakana koja su se koristila za tepihe, u gradu Martinsville, američke države Virdžinije. Firma je kasnije preimenovana u „Martin Processing”, i ubrzo je stekla slavu zahvaljujući svom razvoju i postignutom kvalitetu.

Godine 1989, firma „Courtaulds” je otkupila preduzeće „Martin Processing” i druge firme za proizvodnju folija i osnovala „Courtaulds Performance Films” („CPFilms”). Tokom godina, Courtaulds je kontinuirano razvijao svoj pogon, nabavkom inovativnih mašina, poput uređaja za prevlaku, laminiranje, sloj bez ogrebotina, silikonsku zaštitnu prevlaku, prskanje metala i parenje.

Od 1998. godine „CPFilms” posluje u okviru „Solutia” grupe, lidera u proizvodnji veštačkih materijala i specijalnih hemikalija, sve do 2012. godine kada čuveni “Eastman” kupuje „Solutia” grupu za 4,8 milijarde dolara.

Eastman Chemical Company je jedna od najvećih svetskih kompanija u sferi hemijskih proizvoda i naprednih materijala. Kompanija je osnovana 1920. godine u SAD i na početku delatnosti fukcionisala je u sklopu firme “Eastman and Kodak”, koja je tada proizvodila hemijske materijale za razvijanje filmova.

Danas, Eastman Chemical Company zapošljava preko 10.000 ljudi na različitim lokacijama širom sveta (u Americi, Evropi, Aziji), na kojima se proizvode ključni elementi za širok spektar sredstava koja imaju primenu u svakodnevnom životu (od najrazličitijih vrsta folija, boja koje daju sjaj automobilima, preko elemenata za ekrane elektronskih čitača, do spoljašnjih obloga za lekove).

Više o Eastman Chemical Company možete pogledati na ovom linku: