Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Reflektujuće ogledalo folije za stakla

Ogledalo folije predstavljaju najbolji izbor kada je u pitanju zaštita od toplote i sunčevog odsjaja. One spadaju u visokoreflektujuće folije sa kojima se postiže najbolji efekat ogledala zbog čega su i dobile naziv ogledalo ili špijun folije.
Ogledalo (reflektujuće) folije za stakla
Sve reflektujuće folije funkcionišu prema jačini svetla. Na strani gde je jače svetlo, folija će imati jači ogledalo efekat. Tokom dana, gledano sa spoljne strane, reflektujuće folije izgledaju poput ogledala tako da se ne vidi šta se dešava unutar objekta, dok omogućuju normalnu vidljivost iznutra. Međutim, tokom noći, kada se upale svetla, situacija je obratna. Dakle, kada je napolju mrak, potrebno je postaviti zavese, roletne ili pronaći neko drugo rešenje za potpunu privatnost.

Koje su prednosti ogledalo folija?


Zbog činjenice da poseduju efekat ogledala, a da istovremeno pružaju izuzetnu toplotnu izolaciju, ove folije predstavljaju izvanredno rešenje za poslovne prostore. U periodu standardnog radnog vremena (9-17h), odnosno u periodu najjače dnevne svetlosti, reflektujuće folije pokazuju svoje prednosti. Upravo zbog toga, poslovne staklene zgrade širom sveta poseduju efekat ogledala. Posebno preporučuju za proizvodno-poslovne prostorije i druge prostore čiji je primarni cilj izuzetna termička izolacija. Takođe, reflektujuće folije su idealne za sve prizemne objekte, jer pružaju zaštitu od znatiželjnih pogleda komšija i prolaznika.

Reflektujuće ogledalo folije pružaju najveći stepen toplotne i UV zaštite, a ujedno propuštaju svetlost i omogućuju jasnu vidljivost. Uz primenu reflektujućih folija postiže se značajno smanjenje temperature prostora koji postaje svežiji i prijatniji za rad, što utiče i na produktivnost zaposlenih.

Sprečavanje odsjaja je još jedna veoma važna osobina ovih folija. Blještava svetlost u prostorijama koje se nalaze na sunčanoj strani može da bude veoma iritirajuća, posebno tokom rada na računaru, i može bitno uticati na smanjenje koncentracije pri radu. Ugradnjom reflektujućih folija u potpunosti se sprečava odsjaj na prozorskoj površini.

Ogledalo folije u velikoj meri mogu uticati i na estetiku i arhitekturu objekta, iako je ovaj vizuelni efekat često u drugom planu u odnosu na brojne praktične prednosti folija. Ove folije su dostupne u različitim nijansama, odnosno stepenu refleksije.