Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Preporuka za UV zaštitu

Često se misli da smo štetnom UV zračenju izloženi samo kada je sunčano vreme. Ono svakako ima najveći uticaj tokom letnjeg perioda, ali je prisutno tokom cele godine.
Uv zaštita folijama Tako UV zračenje tokom cele godine ima uticaj na ljude, a posebno one sa osetljivom kožom. Lekari nas upozoravaju, da ultra-violetni zraci mogu prouzrokovati razne bolesti kao što su prevremeno starenje kože ili čak rak kože koji se manifestuju tek u kasnijoj životnoj dobi. Ipak, većina ljudi razmišlja o nekoj vrsti zaštite protiv UV zračenja samo dok boravi napolju, a zaboravljaju da su UV zračenju izloženi i u svojim domovima i poslovnim prostorima koji imaju velike staklene površine.

Pored uticaja na ljude, UV zračenje ima negativan uticaj i na sve predmete sa druge stane stakla koje propušta ove štetne sunčeve zrake. UV zraci izazivaju propadanje boje, ali i materijala na odeći, obući, nameštaju, podovima. Većina materijala, nameštaja i umetnina može se oštetiti ili izbledeti samo zato što dnevna svetlost prolazi kroz netretirane prozore. Parket, nameštaj, tepisi, tkanine u stanu i poslovnom prostoru usled direktnog primanja sunčevih zraka, gube originalnu boju i vrlo brzo propadaju.

Različite vrste robe koja je postavljena u izlozima radnji propada usled UV zračenja. Odeća i obuća koja se nalazi u izlogu za samo nekoliko dana može da izgubi originalnu boju ukoliko je direktno izložena sunčevim zracima. Tako se na materijalima javljaju svetle linije, što dovodi do toga da takva roba više nije za prodaju.

Rešenje za ovakve probleme izazvane štetnim sunčevim zracima predstavlja ugradnja UV folija. Preporučujemo LLumar folije koje blokiraju 99,5% UV zraka, dok se istovremeno prirodna svetlost propušta u unutrašnjost prostorije. Na taj način, LLumar UV folije pomažu u očuvanju zdravlja Vaše kože, ali i očuvanju Vašeg nameštaja, tepiha i drugih predmeta od gubitka boje i izbleđivanja.

Važno je napomenuti da se folije sa UV zaštitnim filterima proizvode u različitim nijansama. One mogu biti manje ili više zatamnjene ili potpuno providne kao staklo, bez dodatnog zatamnjenja i refleksije, kako spolja tako i iznutra. Potpuno providne folije sa UV zaštnim filterima idealne su za izloge, jer ih potencijalni kupci neće ni primetiti, a roba u izlogu neće propadati.