Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Dekorativne folije

Dekorativne (dekor ili ukrasne folije) predstavljaju jednostavno, brzo i povoljno rešenje za promenu izgleda bilo koje staklene površine. Najčešće se koriste za preuređivanje kancelarijskog prostora, ulepšavanje enterijera prodavnica, restorana, kafića i hotelskih soba, a sve više se koriste i u stambenim objektima.
Dekorativne folije za staklo
Osnovne vrste dekorativnih folija su:
  • folije u boji (najčešće bela, crna, žuta, crvena, plava, zelena...)
  • peskirne ili mlečne folije različitih nijansi, odnosno stepena prozirnosti
  • folije sa šarama (poput tačkastih, mrežastih, folija sa prugama, na kvadratiće, sa efektom leda...)
Kombinacijom navedenih folija za stakla moguće je napraviti najrazličitija dekorativna rešenja - od onih jednostavnih, poput horizontalnih ili vertikalnih linija koje se ručno kreiraju, do unikatnih rešenja u vidu specifičnih simbola ili logotipa koji se mašinski katuju.

Velike korporacije se najčešće odlučuju upravo za peskirne folije za objekte, katovane prema njihovim logotipima i grafičkim standardima, koje se obično postavljaju na izloge ili pregradne staklene panele između kancelarija.

Većina dekorativnih folija za stakla u velikoj meri propušta svetlost, a istovremeno onemogućuje pogled u unutrašnjost prostorije, pa tako predstavlja jednostavno i elegantno rešenje za zaštitu privatnosti. Kao takve, idealne su za kancelarijske prostore koje je potrebno vizuelno odvojiti, kao i prostore u prizemnim delovima zgrada koji su izloženi pogledima prolaznika. Često se postavljaju na prozore magacina i toaleta, kao i na staklene površine tuš kabina.
Dekorativne folije ne zahtevaju posebno održavanje, a moguće ih je skloniti u bilo kom trenutku i vratiti staklene površine u prvobitno stanje. Upravo zbog toga su idealne za brendiranje iznajmljenih poslovnih prostora i lokala, jer se brzo i montiraju i demontiraju.

U Black Glass-u možete pogledati uzorke Llumar dekorativnih folija u raznovrsnim bojama, šarama i teksturama. Ukoliko ipak želite nešto drugačije, Black Glass tim će izraditi namesko rešenje prema vašem specifičnom zahtevu.