Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Folije za stakla na kući

Želite da poboljšate termoizolaciju staklenih površina u Vašem domu, obezbedite privatnost, sigurnost od provala, ili ih jednostavno dekorišete? Najjednostavnije rešenje je ugradnja folija za prozorska stakla.Kada se kaže zatamnjivanje stakala prvo se pomisli na folije za auto stakla. Međutim, folije za zatamnjivanje i toniranje stakala se mnogo duže koriste u građevinskoj industriji.

Osnovna podela folija za stakla je prema njihovoj nameni, te se razlikuju termoizolacione, dekorativne i sigurnosne folije.

1. Termoizolacione folije za stakla na kući obezbeđuju toplotnu zaštitu i uštedu energije


Termoizolacione folije su najbolje i najjednostavnije rešenje kada je u pitanju unapređenje energetske efikasnosti staklenih površina. Ove folije odbijaju i do 85% solarnog zagrevanja tokom leta, dok tokom zime sprečavaju odlazak toplote kroz staklene površine. Na taj način obezbeđuju uštedu energije tokom cele godine.

Tokom letnjih vrućina, termoizolacione folije mogu sniziti temperaturu u prostoru i za 15 stepeni.One filtriraju štetno sunčevo zračenje i blokiraju do 99% UV zraka. Na taj način prostor čine prijatnijim za boravak i rad.

Najtraženije termoizolacione folije za kuću su reflektujuće ogledalo folije koje pružaju najbolju toplotnu zaštitu. Pored toga, zbog ogledalo efekta pružaju i zaštitu od znatiželjnih pogleda i ulepšavaju arhitekturu kuće.

2. Sigurnosne folije za stakla štite kuću od provala, a ukućane od mogućih povreda


Ove folije ojačavaju staklo i time pružaju odličnu zaštitu od provala, zbog čega ih još zovu bezbednosne, pancir ili antivandal folije. Iako se najviše primenjuju na poslovnim objektima i lokalima, sve više se koriste za privatne kuće i stanove u cilju zaštite od provala.

Sigurnosne folije znatno otežavaju razbijanje stakla, a u slučaju lomljenja stakla, folije zadržavaju polomljeno staklo u jednom komadu i tako sprečavaju telesne povrede koje mogu nastati raspršivanjem komadića stakla.

Sigurnosne folije su dostupne u različitim debljinama i uglavnom se prave kao potpuno providne i optički čiste, ali postoje i sigurnosne folije koje imaju refleksiju i pružaju odličnu toplotnu zaštitu.

3. Dekorativne folije za stakla utiču na estetiku kuće i pružaju privatnost ukućanima


Dekorativne folije su idealno rešenje za preuređenje staklenih površina: prozora, vrata, staklenih pregrada. Dostupne su u različitim nijansama i dezenima po Vašem zahtevu.

Najtraženije su peskirne folije koje imaju efekat mat stakla. One propuštaju svetlost, a istovremeno sprečavaju vidljivost sa spoljašnje strane. Najčešće se koriste za prozore i vrata u prizemnim delovima kuća koji su izloženi pogledima prolaznika, kao i za tuš kabine u cilju stvaranja vizuelne pregrade.

Sve pomenute folije za stakla na kući ne zahtevaju posebno održavanje i moguće ih je skloniti u bilo kom trenutku i vratiti staklene površine u prvobitno stanje.

Black Glass radi ugradnju folija za zatamnjivanje stakala uz garanciju od 10 godina. Ukoliko Vas zanimaju folije za stakala pozovite nas za savet, konsultaciju i zakažite Vaš termin ugradnje:
Beograd: 063 / 8229 - 096
Banja Luka: 066 / 409 - 409
Sarajevo: 061 / 313 - 315