Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Folija sa efektom ogledala

Zaštita privatnosti uz najbolju toplotnu i UV zaštitu

Ogledalo folije

Ogledalo folije omogućavaju da Vas niko ne vidi, a da Vi vidite sve. Ugradnjom ovih folija na staklo dobija se efekat ogledala, odnosno "špijunskog" prozora koji samo jednoj strani omogućava da vidi dešavanja sa druge strane, a da nju druga strana ne vidi.

Ogledalo folije su zapravo reflektujuće folije i funkcionišu prema jačini svetla. Na strani gde je jače svetlo, folija će imati ogledalo efekat.Tokom dana, u period dnevne svetlosti, staklo sa spoljnje strane izgleda kao ogledalo, a sa unutrašnje strane postoji samo blaga zatamnjenost uz odličnu vidljivost. Kada padne mrak i kada se unutra upali svetlo, dolazi do obrnutog efekta ogledala, pa je u tom periodu potrebna dodatna zaštita privatnosti poput platnenih zavesa ili roletni.


Sve prednosti ogledalo folija

Privatnost: Ogledalo folije obezbeđuju privatnost i zaštitu od pogleda, uz nesmetanu vidljivost sa unutrašnje strane stakla.

Klima efekat: Zahvaljujući sposobnosti refleksije ove folije pružaju najveći stepen toplotne i UV zaštite, pa tokom letnjih vrućina značajno smanjuju temperaturu prostora i čine ga prijatnijim.

Sprečavanje odsjaja: Ogledalo folije prigušuju blještavu svetlost, odnosno sprečavaju odsjaj na prozorskoj površini koji može da bude veoma iritirajući posebno za rad na računaru.

Estetika: Staklene površine na koje je ugrađena ogledalo folija dobijaju elegantniji i moderniji izgled.

Primena ogledalo folija

Ogledalo folije predstavljaju izvanredno rešenje za sve prizemne objekte kao i staklene poslovne zgrade. U periodu standardnog radnog vremena kada je najjača dnevna svetlost, ogledalo folija pruža potpunu zaštitu privatnosti i maksimalnu toplotnu izolaciju.

Špijunske folije koriste se u policiji, na aerodromima, ali i raznim drugim objektima gde je potrebno obezbediti privatnost, pa čak i u industriji zabave. Na slici se vidi špijunska folija koje je Black Glass tim montirao u kući Velikog brata.

Ogledalo folije su dostupne u 3 nijanse, odnosno 3 stepena refleksije, a to su blaga, umerena i jaka refleksija, koje utiču na sposobnost odbijanja solarnog zagrevanja, odnosno stepen toplotne zaštite.


Cenovnik ogledalo folija sa ugradnjom


Reflektujuće folije EUR/m2
Šifra (toplotna, UV zaštita)
R20 (79%, 99%)
21
R35 (68%, 99%)
21
R50 (54%, 99%)
21
RH20 (spoljna) (79%, 99%)
33
Vrste folija < 20 m2
Reflektujuće folije Toplotna zaštita UV zaštita Garancija Cena EUR/m2
LLumar R20 79% 99% 10 21
LLumar R35 68% 99% 10 21
LLumar R50 54% 99% 10 21
LLumar RH20 (spoljna) 79% 99% 10 33

*Cenovnik važi za površine do 20 m2 u Beogradu, a na površine preko 20 m2 odobravaju se specijalni popusti.