Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Stil i funkcionalnost

Sa folijama za stakla možete unaprediti izgled i efikasnost staklenih površina.

Vrste folija za stakla

Termoizolacione folijeTermoizolacione (klima, solarne, stopsol ili UV) folije za stakla pružaju vrhunsku toplotnu zaštitu i doprinose energetskoj efikasnosti.

Odbijanjem solarnog zagrevanja sa spoljašnje strane stakla, termoizolacione folije znatno snižavaju temperaturu prostora i filtriraju štetno sunčevo zračenje, dok istovremeno propuštaju dnevnu svetlost. 

LLumar termoizolacione folije prilikom letnjih vrućina mogu sniziti temperaturu prostora i do 15ºC. Pored toga, ove folije blokiraju do 99% UV zraka, te predstavljaju odličnu zaštitu za kožu, nameštaj, prodajnu robu itd.

Sigurnosne folijeSigurnosne (bezbednosne, pancir ili antivandal) folije za stakla omogućuju zaštitu od provala, kao i zaštitu od povreda usled pucanja stakla.

Staklo sa sigurnosnom folijom postaje jače i bezbednije te se mnogo teže lomi, a u slučaju lomljenja, folije omogućuju da se razbijeno staklo zadrži na mestu, odnosno u jednom komadu. 

Sigurnosne Llumar folije dostupne su u različitim debljinama, i uglavnom se prave kao potpuno providne i optički čiste, ali mogu imati i efekat ogledala, kao i toplotnu zaštitu.

Dekorativne folijeDekorativne (dekor ili ukrasne folije) predstavljaju jednostavno, brzo i povoljno rešenje za promenu izgleda bilo koje staklene površine.

Najčešće se koriste za preuređivanje kancelarijskog prostora, ulepšavanje enterijera prodavnica, restorana, kafića i hotelskih soba, a sve više se koriste i u stambenim objektima.

Osnovne vrste dekorativnih folija su peskirne folije, folije u boji i dizajnirane folije koje podrazumevaju fabričke dezene, kao i folije za štampu po zahtevu.