Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Da li je Vaš stan energetski efikasan?

Prozori imaju važnu ulogu u regulisanju toplote i energije. Stari prozori uglavnom ne dihtuju dobro, ali i novi prozori imaju taj nedostatak da odaju i primaju mnogo toplote preko stakla. Od 30 do 50% troškova prosečnog domaćinstva su suvišni, upravo zbog bespotrebnog gubitka toplote ili zagrevanja kroz netretirane prozore.
Energetska efikasnost prozora
Tokom leta, prozori primaju previše toplote u unutrašnjost pa je neophodno intenzivno korišćenje klima uređaja. Dok zimi kroz prozorska stakla toplota izlazi, čime se opterećuje sistem grejanja. U oba slučaja, rezultat su veći troškovi.

Jedan od najpovoljnijih načina da se poboljša energetska efikasnost prozora jeste ugradnja termoizolacionih folija na stakla. One predstavljaju jednostavan i veoma efikasan način da se prostor zaštiti od prekomerne osunčanosti tokom leta, odnosno gubitaka toplote tokom zime. Na ovaj način, uz upotrebu odgovarajućih folija za prozorska stakla, značajno se redukuje potrošnja energije.

LLumar folije za stakla tokom toplih dana odbijaju i do 85% ukupnog solarnog zagrevanja, dok tokom zime zadržavaju čak do 55% toplotnih gubitaka koji se odaju kroz prozor. Tako ove folije omogućuju energetsku uštedu tokom cele godine, odnosno niže troškove grejanja i hlađenja.

Zgrade na čija stakla su postavljene LLumar folije mogu ostvariti uštedu u potrošnji energije na godišnjem nivou i do 15%. Kroz uštedu u potrošnji energije, ova mudra investicija ugradnje folija može se vratiti u roku od 3 godine.