Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Samolepljive folije za zaštitu od pogleda

Uz samolepljive folije za stakla možete promeniti izgled i funkcionalnost Vašeg stambenog ili poslovnog prostora. Folije za stakla su idealno rešenje za prozore, vrata i druge staklene površine gde je potrebna zaštita od ljubopitivih pogleda.

Ukoliko želite da zaštitite vašu privatnost folijom za staklo, predlažemo Vam dve vrste folija, a to su: ogledalo folije koje propuštaju najviše svetlosti i peskirne folije koje propuštaju nešto manje svetlosti.

1. Ogledalo folije za zaštitu privatnosti
Ako želite foliju kroz koju prodire svetlost ali ne i pogledi, onda je ogledalo ili špijun folija pravo rešenje za to. Ove folije spadaju u visokoreflektujuće folije koje funkcionišu prema jačini svetla. Na strani gde je jače svetlo folija će imati ogledalo efekat. To znači da ove folije preko dana omogućuju zaštitu od pogleda uz neometanu vidljivost iznutra kad spolja. Međutim, tokom noći, kada su upaljena svetla u prostoriji, situacija postaje obrnuta.

Pored zašite od pogleda, ove folije istovremeno pružaju i izuzetnu toplotnu i UV zaštitu, te predstavljaju idealno rešenje za poslovne staklene zgrade, kao i stanove koji su na sunčanoj strani. Uz ove folije postiže se značajno smanjenje temperature u prostoriji koja postaje svežija i prijatnija za rad.

Dakle, ove folije su idealne za zaštitu od toplote i zaštitu privatnosti tokom dana. Ukoliko pak želite zaštitu od pogleda u bilo kojim svetlosnim uslovima, rešenje su dekorativne peskirne folije.

2. Peskirne folije za zaštitu od pogleda
Peskirne folije su izrađene kao imitacija mat stakla. Neki ga opisuju kao zamagljeno staklo ili mlečno staklo. Kao takve, omogućavaju privatnost u unutrašnjosti prostorija, a istovremeno propuštaju deo dnevne svetlosti.

Najčešće se koriste za prozore, vrata, kao i veće staklene površine, posebno u prizemnim delovima zgrada koji su izloženi pogledima prolaznika. Dosta se koriste za preuređivanje kancelarijskog prostora, posebno u bankama, ordinacijama i drugim firmama gde je potrebno stvaranje vizuelne pregrade. Pored toga, koriste se i za staklene tuš kabine u hotelima i stambenim objektima.

Peskirne folije nemaju toplotnu zaštitu, ali svakako prigušuju jaku sunčevu svetlost. Njihova osnovna funkcija je dekoracija i zaštita od pogleda. Dostupne su u beloj i sivoj nijansi, a mogu da se urade i dezeni po Vašem zahtevu.

Black Glass radi ugradnju ogledalo i peskirnih folija, kao i drugih folija za građevinske objekte. Black Glass montažeri imaju sve potrebne sertifikate, veštine i alate da montažu urade po najvišim profesionalnim standardima. Garancija na ugrađene folije je 5 do 10 godina.

Pozovite nas za savet, konsultaciju i zakažite Vaš termin:
Beograd: 063 / 8229 - 096
Banja Luka: 066 / 409 - 409
Sarajevo: 061 / 313 - 315