Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Black Glass®

Black Glass je specijalizovani servis za ugradnju termoizolacionih folija za auto-stakla, zamenu i reparaciju auto-stakala, ugradnju folija za karoseriju, kao i ugradnju svih vrsta folija za građevinske objekte.

Black Glass je počeo sa radom 2006. godine u Beogradu, a danas je lider u ugradnji folija i jedini servis u Srbiji koji poseduje licencu Llumar – američkog proizvođača br.1 po kvalitetu i obimu proizvodnje folija u svetu. 

Black Glass je registrovan i zaštićen brend koji predstavlja garanciju kvaliteta za vrhunski materijal i montažu.

Ugradnja folija na ravna stakla

Prozorske zaštitne folije odavno su postale standard za poslovne zgrade, dok se sada sve više koriste i u stambenim zgradama i drugim građevinskim objektima. Black Glass ugrađuje američke LLumar folije koje ispunjavaju sve međunarodne standarde kvaliteta, imaju strane i domaće ateste, i na ove folije se izdaje garancija od 10 godina.
Zaštita od toplote i štednja energije:
Prozori imaju važnu ulogu u regulisanju toplote i uštedi energije. LLumar folije koje ugrađuje Black Glass odbijaju solarno zagrevanje sa spoljašnje strane stakla i na taj način, prilikom letnjih vrućina, snižavaju temperaturu prostora i do 15ºC i tako smanjuju troškove hlađenja. Pored toga, folije sprečavaju gubitak toplote, pa tako smanjuju i troškove grejanja u zimskom periodu.
Zaštita od UV zračenja:
Bljesak svetlosti u prostorijama koje se nalaze na sunčanoj strani može bitno uticati na smanjenje koncentracije pri radu. LLumar folije, koje ugrađuje Black Glass, blokiraju do 99.5% UV zraka i redukuju do 87% odbljeska, olakšavajući rad za računarom ili gledanje televizije.
Zaštita u slučaju lomljenja stakla:
Primena folija može pomoći u eliminisanju ili sprečavanju veće opasnosti i štete koju uzrokuje slomljeno staklo. LLumar sigurnosne folije omogućavaju optičku jasnoću, ali i snažnu barijeru koja zadržava razbijeno staklo na mestu.
Dekoracija:
Dekorativne folije iz LLumar palete omogućavaju lako i brzo preuređenje doma ili poslovnog prostora. Pored lepšeg izgleda enterijera, folije mogu poslužiti za vizuelno odvajanje prostorija pregrađenih staklom.

Zatamnjivanje stakala

Za zatamnjivanje stakala Black Glass koristi američke LLumar folije koje su atestirane i omogućavaju vrhunsku toplotnu i UV zaštitu. LLumar folije se proizvode u velikom broju nijansi od providnih do potpuno tamnih, a na sve se izdaje garancija od 10 godina. Folije se postavljaju sa unutrašnje strane auto-stakala, a sam proces ugradnje u Black Glass-u traje oko sat vremena.
Zaštita od toplote:
Vožnja pri jakoj sunčevoj svetlosti izaziva umor, opterećuje oči i znatno umanjuje koncentraciju vozača. Efekat hladovine može se postići ugradnjom zaštitnih folija na auto-stakla. LLumar folije, koje ugrađuje Black Glass, smanjuju temperaturu do 15ºC, tako da unutrašnjost automobila postaje svežija i komfornija. Pored toga, smanjenjem temperature postiže se ušteda u potrošnji goriva usled slabijeg korišćenja klima uređaja.
Zaštita od UV zračenja:
Automobilska stakla delimično filtriraju UV zrake, dok se ugradnjom folija za auto-stakla postiže maksimalna zaštita od UV zračenja. Black Glass ugrađuje LLumar auto-folije koje blokiraju do 99.5% UV zraka, zbog čega su preporučene od strane Fondacije za borbu protiv raka kože (The Skin Cancer Foundation) kao efikasan način zaštite od štetnog sunčevog zračenja tokom vožnje. Iako se često misli da samo tamne folije štite od UV zračenja, testovi pokazuju da i blago tonirane ili potpuno providne LLumar folije imaju istu UV i toplotnu zaštitu kao tamne folije.
Zaštita u slučaju lomljenja stakla:
Folije ojačavaju stakla, što otežava njihovo nasilno razbijanje. U slučaju sudara, folije obezbeđuju sigurnost, jer su zalepljene sa unutrašnje strane pa tako drže staklo na mestu i sprečavaju rasipanje sitnih komada stakla koje može uzrokovati povrede.

Ugradnja i reparacija auto-stakala

Black Glass se bavi profesionalnom ugradnjom i reparacijom auto-stakala na svim vrstama putničkih vozila. Naši stručni montažeri imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa auto-staklima i obučeni su za primenu najsavremenijih tehnika ugradnje i popravke auto-stakala.
Popravka auto-stakala:
Black Glass tim uspešno popravlja veliki broj oštećenja na vetrobranskim staklima. Manja oštećenja (linija, zvezda, tačka, oko) mogu se uspešno reparirati i vratiti staklo u prvobitno stanje.
Zamena auto-stakala:
Black Glass ugrađuje vetrobranska, zadnja i bočna stakla na svim modelima putničkih vozila. Kod nas je kvalitet na prvom mestu i zato ugrađujemo samo vrhunska auto-stakla svetski poznatih proizvođača kao što su: Pilkington, Guardian, NordGlass, Saint-Gobain Sekurit, AGC, HS, XYG, FYAO. Ove kompanije proizvode originalna fabrička stakla za sve velike proizvođače automobila, pa će tako i novo staklo na Vašem vozilu imati sve karakteristike fabrički ugrađenog stakla. Kvalitet izrade ovih stakala obezbeđuje njihovu trajnost, odličnu vidljivost, zvučnu izolaciju i pre svega sigurnu zaštitu za vozača i putnike.

Prilikom ugradnje auto-stakala koristimo najkvalitetnije profesionalne alate i lepkove poslednje generacije koji garantuju bezbednu i udobnu vožnju bez neprijatnih šumova. Zahvaljujući tome, na ugradnju auto-stakla kod nas dobijate pismenu garanciju od 10 godina. Sve to uz pristupačne cene ili čak potpuno besplatno do visine sume osiguranja.

Presvlačenje automobila

Black Glass ugrađuje auto-folije za karoseriju koje omogućavaju da se bez farbanja brzo i lako promeni boja bilo kog automobila, delimično ili u celosti. Folije za presvlačenje vozila su otporne na različite vremenske uslove, niske i visoke temperature i ne zahtevaju posebno održavanje.
Dekoracija:
Folije za presvlačenje vozila dostupne su u velikom broju boja i nijansi. Klasičnim sjajnim bojama folija postiže se izgled novog automobila, dok se jedinstvenost postiže nestandardnim mat folijama, karbon, hrom i drugim dekorativnim folijama, kao i posebno dizajniranim rešenjima za brendiranje vozila. Folije koje se koriste za karoseriju vozila mogu se koristiti i za presvlačenje pojedinih delova enterijera u vozilu.
Zaštita od mehaničkih oštećenja:
Ugradnjom LLumar zaštitnih folija koje su potpuno providne, automobili postaju otporni na mehanička oštećenja. Postavljene folije štite lak od ogrebotina poput onih koje nastaju udaranjem vrata na parkingu i kamenčića na putu, a tokom zimskog perioda štite od soli i peska, kao i od habanja tokom vremena. Zaštitne folije se najčešće ugrađuju na nove ili tek ofarbane automobile kako bi se u startu zaštitili. Najčešće se ugrađuju parcijalno na površine vozila koje su najviše izložene mogućim oštećenjima, kao što su hauba, retrovizori, branici, krila i vrata.
Folije za farove:
Farovi se takođe mogu presvući u željenu boju i nijansu folije, pri čemu se koriste posebne transparentne folije za farove koje propuštaju svetlost, a ujedno daju novi izgled i boju farovima.