Meni

Black Glass

Black Glass je specijalizovani servis za zamenu i reparaciju auto-stakala, ugradnju auto i prozorskih folija, i lider u zatamnjivanju stakala na tržištu Srbije.
Black Glass je počeo sa radom 2006. godine na Novom Beogradu. Od tada, kroz servis je prošao veliki broj vozila na koja su ugrađivane folije raznih vrsta, a tim profesionalnih montažera Black Glass-a prošao je kroz veliki broj poslovnih objekata, privatnih kuća i stanova, škola, zgrada kulturne baštine i brojnih drugih institucija u Srbiji ugrađujući folije za ravna stakla.
Od oldtajmera pa do najnovijih modela automobila koji pravo iz salona dolaze u servis, Black Glass montažeri ugrađivali su folije na najrazličitija prevozna sredstva.
Danas je Black Glass lider u ugradnji folija i jedini servis u Srbiji koji poseduje licencu Llumar – američkog proizvođača br.1 po kvalitetu i obimu proizvodnje folija u svetu.
Black Glass je registrovan i zaštićen brend koji predstavlja garanciju kvaliteta za vrhunski materijal i montažu.

Ugradnja folija na ravna stakla

Prozorske zaštitne folije odavno su postale standard za poslovne zgrade, dok se sada sve više koriste i u stambenim zgradama i drugim građevinskim objektima. Black Glass ugrađuje američke LLumar folije koje ispunjavaju sve međunarodne standarde kvaliteta, imaju strane i domaće ateste, na koje se izdaje garancija od 10 godina.
Zaštita od toplote i štednja energije:
Prozori imaju važnu ulogu u regulisanju toplote i uštedi energije. LLumar folije koje ugrađuje Black Glass, odbijaju solarno zagrevanje sa spoljašnje strane stakla i na taj način, prilikom letnjih vrućina, snižavaju temperaturu prostora i do 15ºC i tako smanjuju troškove hlađenja. Pored toga, folije sprečavaju gubitak toplote, pa tako smanjuju i troškove grejanja u zimskom periodu.
Zaštita od UV zračenja:
Bljesak svetlosti u prostorijama koje se nalaze na sunčanoj strani može bitno uticati na smanjenje koncentracije pri radu. LLumar folije, koje ugrađuje Black Glass, blokiraju do 99.5% UV zraka i redukuju do 87% odbljeska, olakšavajući rad za računarom ili gledanje televizije.
Zaštita u slučaju lomljenja stakla:
Primena folija može pomoći u eliminisanju ili sprečavanju veće opasnosti i štete koju uzrokuje slomljeno staklo. LLumar sigurnosne folije omogućavaju optičku jasnoću, ali i snažnu barijeru koja zadržava razbijeno staklo na mestu.
Dekoracija:
Dekorativne folije iz LLumar palete omogućavaju lako i brzo preuređenje doma ili poslovnog prostora. Pored lepšeg izgleda enterijera, folije mogu poslužiti za vizuelno odvajanje prostorija pregrađenih staklom.

Zatamnjivanje stakala

Za zatamnjivanje stakala, Black Glass koristi američke LLumar folije koje su atestirane i omogućavaju vrhunsku toplotnu i UV zaštitu. Llumar folije proizvode se u velikom broju nijansi od providnih do potpuno tamnih, a na sve se izdaje garancija od 10 godina. Folije se postavljaju sa unutrašnje strane auto-stakala, a sam proces ugradnje u Black Glass servisu traje oko sat vremena.
Zaštita od toplote:
Vožnja pri jakoj sunčevoj svetlosti izaziva umor, opterećuje oči i znatno umanjuje koncentraciju vozača. Efekat hladovine može se postići ugradnjom zaštitnih folija na auto-stakla. LLumar folije, koje ugrađuje Black Glass smanjuju temperaturu do 15ºC tako da unutrašnjost automobila postaje svežija i komfornija. Pored toga, smanjenjem temperature postiže se ušteda u potrošnji goriva usled slabijeg korišćenja klima uređaja.
Zaštita od UV zračenja:
Automobilska stakla delimično filtriraju UV zrake, dok se ugradnjom folija za auto-stakla postiže maksimalna zaštita od UV zračenja. Black Glass ugrađuje LLumar auto-folije koje blokiraju do 99.5% UV zraka zbog čega su preporučene od strane Fondacije za borbu protiv raka kože (The Skin Cancer Foundation) kao efikasan način za zaštitu od štetnog sunčevog zračenja za vreme vožnje. Iako se često misli da samo tamne folije štite od UV zračenja, testovi pokazuju da i blago tonirane ili potpuno providne LLumar folije imaju istu UV i toplotnu zaštitu kao tamne folije.
Zaštita u slučaju lomljenja stakla:
Folije ojačavaju stakla, što otežava razbijanje i pružaju sigurnost prilikom lomljenja. Folije zalepljene sa unutrašnje strane drže staklo na mestu i tako sprečavaju rasipanje sitnih komadića stakla u slučaju sudara.

Presvlačenje automobila

Black Glass ugrađuje auto-folije za karoseriju koje omogućavaju da se bez farbanja brzo i lako promeni boja bilo kog automobila, delimično ili u celosti. Folije za presvlačenje vozila su otporne na različite vremenske uslove, niske i visoke temperature i ne zahtevaju posebno održavanje.
Dekoracija:
Folije za presvlačenje vozila dostupne su u velikom broju boja i nijansi. Klasičnim sjajnim bojama folija postiže se izgled novog automobila, dok se jedinstvenost postiže nestandardnim mat folijama, karbon, hrom i drugim dekorativnim folijama, kao i posebno dizajniranim rešenjima za brendiranje vozila. Folije koje se koriste za karoseriju vozila mogu se koristi i za presvlačenje pojedinih delova enterijera u vozilu.
Zaštita od mehaničkih oštećenja:
Ugradnjom LLumar zaštitnih folija koje su potpuno providne, automobili postaju otporni na mehanička oštećenja. Postavljene folije štite lak od ogrebotina poput onih koje nastaju udaranjem vrata na parkingu i kamenčića na putu, a tokom zimskog perioda štite od soli i peska, kao i od habanja tokom vremena. Zaštitne folije se najčešće ugrađuju na nove ili tek ofarbane automobile kako bi se u startu zaštitili. Najčešće se ugrađuju parcijalno na površine vozila koje su najviše izložene mogućim oštećenjima, kao što su hauba, retrovizori, branici, krila i vrata.
Folije za farove:
Farovi se takođe mogu presvući u željenu boju i nijansu folije, pri čemu se koriste posebne transparentne folije za farove koje propuštaju svetlost, a ujedno daju novi izgled i boju farovima.