Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Toplotna zaštita

Prevelika zagrejanost prostorija nije prijatna ni u stambenom ni u poslovnom prostoru. Agresivno sunčevo zračenje znatno umanjuje koncentraciju, opterećuje oči i izaziva umor. Zavese, venecijaneri i roletne mogu ublažiti bljesak sunčeve svetlosti, ali nemaju toplotne i UV filtere.
Toplotna zastita folijama
Termoizolacione (stopsol ili klima) folije za stakla omogućavaju vrhunsku toplotnu zaštitu. Odbijanjem solarnog zagrevanja sa spoljašnje strane stakla termoizolacione folije značajno snižavaju temperaturu prostora i filtriraju štetno sunčevo zračenje, dok istovremeno propuštaju dnevnu svetlost.

Toplotna zaštita je upravo jedan od ključnih faktora zbog koga se sve više ljudi odlučuje na ugradnju folija, a to je i ključno merilo kvaliteta folije. Za najbolje rezultate u pogledu toplotne zaštite, preporučujemo Lumar termoizolacione folije koje prilikom letnjih vrućina mogu sniziti temperaturu prostora i do 15ºC. Istovremeno Lumar termoizolacione folije blokiraju do 99,5% UV zraka i redukuju do 87% odbljeska, olakšavajući rad za računarom ili gledanje televizije.

Ovakvom redukcijom solarnog zagrevanja, prostor postaje svežiji i prijatniji za rad i boravak. Tako se smanjuje potreba za intenzivnim korišćenjem klima uređaja, jer se željena temperatura postiže znatno brže i sa manjom potrošnjom električne energije. Upravo zbog toga, termoizolacione folije su jedan od ključnih elemenata za postizanje energetske efikasnosti. Zgrade na čija stakla su postavljene LLumar termoizolacione folije mogu ostvariti uštedu u potrošnji energije od 15-20% u letnjem periodu.

Termoizolacione folije mogu biti reflektujuće folije (kao ogledalo zbog čega ih zovu i špijun folije) i nereflektujuće (potpuno providne ili blago tonirane).

Pogledajte video test koji pokazuje efekte toplotne zaštite: