Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Kako funkcioniše sigurnosna folija?

Sigurnosne (bezbednosne, pancir ili antivandal) folije za stakla imaju široku primenu u građevinskoj industriji. Ovefolije se ugrađuju sa unutrašnje strane stakala čime ono postaje jače i bezbednije.
Kako funkcioniše sigurnosna folija? Sigurnosne folije poseduju izuzetno jak adhezivni sklop sa izuzetnom moći apsorbovanja energije koji je sastavljen od veoma rastegljivih slojeva poliestera. Zahvaljujući ovakvoj strukturi, sigurnosne folije predstavljaju snažnu barijeru koja zadržava staklo u mestu u slučaju udara. Na taj način, sigurnosne folije pružaju zaštitu od provala, kao i zaštitu od povreda usled pucanja stakla.

Sve kvalitetne folije za stakla, a posebno sigurnosne folije, povećavaju čvrstinu stakla, što značajno otežava i produžava vreme za razbijanje stakla prilikom provale. Tako sigurnosna folija potpuno onemogućuje ili značajno vremenski usporava ulazak provalnika u objekat.

Montiranjem sigurnosnih folija staklo se mnogo teže lomi, a u slučaju lomljenja, folije omogućavaju da se razbijeno staklo zadrži na mestu, odnosno u jednom komadu. Na taj način, sprečavaju se moguće telesne povrede koje bi nastale lomljenjem i raspršivanjem stakla.

Sigurnosne folije su idealne za korišćenje u oblastima gde su prozori ili druge staklene površine izložene razbijanju zbog provale ili vandalizma. Od velikih kompanija do malih prodavnica, od ugostiteljstva do obrazovnih ustanova, primena sigurnosnih folija može znatno da umanji ili potpuno eliminiše te opasnosti i štetu koju uzrokuje slomljeno staklo. Česta je primena u menjačnicama, kao i radnjama koje vrednu robu drže u izlozima poput prodavnica skupog nakita i satova.

Kod sigurnosnih folija najvažniji je kvalitet. Stoga su naša preporuka LLumar sigurnosne folije koje su prošle evropski EN i američki ANSI test sa odličnim ocenama. Oružane snage mnogih zemalja, diplomatska, konzularna predstavništva, razne međunarodne organizacije, poput Ujedninjenih nacija i različitih organa Evropske unije, koriste upravo LLumar zaštitne folije.

Sigurnosne LLumar folije dostupne su u različitim debljinama i uglavnom se prave kao potpuno providne i optički čiste, ali postoje i sigurnosne folije koje imaju zatamnjenje, termoizolaciju i efekat ogledala. Sve sigurnosne Lumar folije sadrže zaštitne UV filtere koji odbijaju 99,9% UV zraka.To je posebno značajno za prodavnice koje svoju robu drže u staklenim izlozima.

Pogledajte test razbijanja stakla sa sigurnosnom Llumar folijom: