Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Termoizolacija prozorskog stakla

Važnost dobre izolacije zidova i krovova danas je pravilno prepoznata i tome se pridaje veliki značaj. Međutim, važnost dobre termoizolacije staklenih površina još uvek je prilično zapostavljena. U poređenju sa prosečno izolovanim zidovima i krovovima, čak i najkvalitetniji prozori imaju lošu zaštitu od pregrevanja, ali i zaštitu od gubitka toplote.
Folije za prozore i termoizolacija
Odbijanje toplote na staklima je najefektivniji način smanjivanja temperature u prostoru i povećanja efikasnosti sistema za hlađenje. Najbolje rešenje za smanjenje pregrevanja predstavljaju termoizolacione folije za prozorska stakla.

Ugradnja termoizolacionih folija na postojeće staklene površine ne zahteva velika ulaganja, a postiže se veći efekat u smanjenju toplote, jer i najbolje termoizolaciono staklo ne obavlja toliko dobro svoj posao kao najbolja zaštitna folija. Postavljena folija je najpovoljnije rešenje za smanjenje energetske potrošnje koja se povećava usled prevelikog ulaska toplote kroz prozore.

Za postizanje najboljih rezultata u pogledu termoizolacije Black Glass preporučuje Llumar termoizolacione folije, koje prilikom toplih dana odbijaju i do 85% ukupnog solarnog zagrevanja, dok tokom zime zadržavaju čak do 55% toplotnih gubitaka koji se odaju kroz prozor. Na taj način termoizolacione folije postavljene na prozorska stakla omogućuju energetsku uštedu tokom cele godine, odnosno niže troškove grejanja i hlađenja.