Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Folije za zatamnjivanje stakala na građevinskim objektima

Ugradnja folija za stakla je najjednostavniji način za unapređenje izgleda i funkcionalnosti staklenih površina. Saznajte sve o folijama za zatamnjivanje stakala na stambenim i poslovnim objektima.Kada se kaže zatamnjivanje stakala prvo se pomisli na folije za auto stakla. Međutim, folije za zatamnjivanje i toniranje stakala se mnogo duže koriste u građevinskoj industriji.

Zatamnjivanje ravnih stakala vs. auto stakala


Na početku je važno da objasnimo da folije za zatamnjivanje ravnih stakala na građevinskim objektima nisu iste kao folije za zakrivljena auto stakla. Pošto su u pitanju stakla različite strukture i folije moraju biti odgovarajuće za tu namenu. Ukoliko se koriste pogrešene folije, neće se postići dobar efekat, a čak može doći i do pucanja stakla.

Kada je u pitanju vizuelni efekat, tu postoji razika. Folije za automobile stvaraju efekat crnog stakla, dok folije za građevinske objekte imaju refleksiju sa spoljašnje strane, a sa unutrašnje strane daju blago zatamnjenje.

Pored vizuelnog efekta, ove folije za građevinske objekte pružaju brojne prednosti:

1. Toplotna i UV zaštita


Osnovna funkcija folija za zatamnjivanje stakala jeste toplotna zaštita. Ove folije imaju termoizolacionu funkciju, što znači da odbijaju solarno zagrevanje, smanjujući temperaturu u prostoru i čineći ga prijatnijim za boravak i rad.

Takođe, ove folije filtriraju štetno sunčevo zračenje i blokiraju do 99.5% UV zraka i redukuju do 87% odbljeska, olakšavajući rad za računarom ili gledanje televizije.

2. Estetika i privatnost


Već smo pomenuli da ove folije imaju refleksiju. Dostupne su u 3 nijanse, a to su blaga, umerena i jaka refleksija, koje utiču na sposobnost odbijanja solarnog zagrevanja. Što je veća refleksija to je veći efekat ogledala sa spoljne strane, odnosno stepen zatamnjenja sa unutrašnje strane. Najbolje od svega je što ove folije istovremeno propuštaju dnevnu svetlost, te je neometana vidljivost u prostoru.

Zbog efekta ogledala, idealno su rešenje za zaštitu privatnosti od znatiželjnih pogleda, a u velikoj meri mogu uticati i na estetiku i arhitekturu objekta.

3. Sigurnost u slučaju lomljenja stakla


Pored toga što štite od štetnih uticaja sunčevog zračenja i ljubopitivih pogleda, ove folije ojačavaju staklo, čime pružaju i zaštitu od povreda usled pucanja stakla. Folije zadržavaju polomljeno staklo u jednom komadu i tako sprečavaju telesne povrede koje mogu nastati raspršivanjem stakla.

Black Glass radi ugradnju folija za zatamnjivanje stakala uz garanciju od 10 godina. Ukoliko Vas zanimaju folije za stakala pozovite nas za savet, konsultaciju i zakažite Vaš termin ugradnje:
Beograd: 063 / 8229 - 096
Banja Luka: 066 / 409 - 409
Sarajevo: 061 / 313 - 315