Naš sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva.

Ok
Meni

Folije za gradjevinske objekte, prozore i vrata

Folije za građevinske objekte uspešno se koriste već preko 50 godina. Predstavljaju jednostavno i brzo rešenje za unapređenje staklenih površina (prozora, vrata, staklenih panela) kako poslovnih, tako i stambenih objekata. Postoji veliki broj različitih folija za stakla, a njihova podela se najčešće pravi prema primarnoj nameni na: termoizolacione, sigurnosne i dekorativne folije.
Folije za prozore i vrata

1. Termoizolacione folije za prozore i vrata:


Termoizolacione (klima, solarne ili stopsol) folije za stakla pružaju vrhunsku toplotnu zaštitu. Odbijanjem solarnog zagrevanja sa spoljašnje strane stakla (prozora ili vrata) termoizolacione folije značajno snižavaju temeraturu prostora i filtriraju štetno sunčevo zračenje, dok istovremeno propuštaju dnevnu svetlost. 

Llumar termoizolacione folije prilikom letnjih vrućina mogu sniziti temperaturu prostora i do 15ºC. Istovremeno Llumar termoizolacione folije blokiraju do 99,5% UV zraka i redukuju do 87% odbljeska, olakšavajući rad za računarom ili gledanje televizije. Zbog svojih termoizolacionih karateristika u velikoj meri doprinose uštedi energije, kako u pogledu hlađenja, tako i grejanja.

Termoizolacione folije mogu biti reflektujuće (sa efektom ogledala, zbog čega ih zovu i “špijun folije”) i nereflektujuće (potpuno providne ili blago tonirane). Ove folije se ugrađuju sa unutrašnje strane stakla, a u retkim slučajevima kada to nije moguće, preporučuju se folije za eksterijer čije karakteristike odgovaraju spoljnoj upotrebi.

2. Sigurnosne folije za objekte:


Sigurnosne (bezbednosne, pancir ili antivandal) folije za stakla omogućuju zaštitu od provala, kao i zaštitu od povreda usled pucanja stakla (prozora, vrata, staklenih panela i sl.). Od velikih kompanija do malih trgovina, od ugostiteljskih do obrazovnih ustanova, primena sigurnosnih folija omogućuje konstrolu ili čak eliminiše opasnost i štetu koju uzrokuje slomljeno staklo.

Staklo sa sigurnosnom folijom postaje jače i bezbednije pa se mnogo teže lomi, a u slučaju lomljenja, folije omogućuju da se razbijeno staklo zadrži na mestu, odnosno u jednom komadu. 

Sigurnosne Llumar folije dostupne su u različitim debljinama i uglavnom se prave kao potpuno providne i optički čiste, ali postoje i sigurnosne folije koje imaju zatamnjenje, termoizolaciju i efekat ogledala.

3. Dekorativne folije za prozore i vrata:


Dekorativne (dekor ili ukrasne folije) predstavljaju jednostavno, brzo i povoljno rešenje za promenu izgleda bilo koje staklene površine: prozora, vrata, staklenih panela i sl. Najčešće se koriste za preuređivanje kancelarijskog prostora, ulepšavanje enterijera prodavnica, restorana, kafića i hotelskih soba, a sve više se koriste i u stambenim objektima.

Osnovne vrste dekorativnih folija su: folije u boji (bela, crna, žuta, crvena, plava, zelena itd.), peskirne ili mlečne folije različitih nijansi, odnosno stepena prozirnosti, i folije sa šarama (poput tačkastih, mrežastih, folija sa prugama, na kvadratiće, sa efektom leda itd.), kao i folije za štampu prema Vašim rešenjima i zahtevima.

Llumar dekorativne folije dostupne su u asortimanu finih obrada, mustri i boja, i nude jedinstven stil i privatnost bez žrtvovanja prirodnog svetla i Vašeg budžeta.